Vertizio Empty Pixel

Overstappen naar WordPress

Jouw voordelen van overstappen naar WordPress

 • Oneindig veel toepassingsmogelijkheden
 • Wereldwijde ondersteuning door ontwikkelaars en experts
 • Niet gebonden aan één leverancier
 • Bijna 60% van de websites dat op een CMS draait is WordPress...
 • ...dat is bijna 33% van alle websites over de hele wereld

De ontdekking: met WordPress kan je meer dan met je huidige CMS

Af en toe heb je al eens jaloers gekeken wat er met andere websites met WordPress mogelijk was. Misschien heb je zelf ook al eens een extra functionaliteit aan je huidige website willen toevoegen, maar was dat of ontzettend moeilijk, of kostte het te veel geld of kon het zelfs helemaal niet. En dan hak je de knoop door: je gaat overstappen naar WordPress! Tijd voor nieuwe mogelijkheden, tijd om eigen benen te gaan staan!

Overstappen naar WordPress kan vanaf elk CMS, zo lang de inhoud bereikbaar is, dat wil zeggen dat je er gewoon via het beheervenster bij kunt. In elk geval kun je zonder veel problemen overstappen vanaf devolgende systemen:

 • Blogger
 • Joomla
 • Movable Type
 • LiveJournal
 • Drupal
 • Tumblr
 • Typepad
 • Weebly

Goed om te weten

Zomaar overstappen is helaas niet mogelijk. De inhoud, zoals je teksten en je afbeeldingen, kun je nog zonder veel problemen meenemen, maar voor de vormgeving moet je toch wel rekening houden met een behoorlijke tijdsinspanning. De templates zullen opnieuw gemaakt moeten worden en daar gaat extra veel tijd in zitten. Veel mensen kiezen ervoor om bij zo’n overstap ook meteen voor een nieuw jasje te gaan en een nieuwe look&feel voor hun website aan te meten. In zo’n geval kan de tijd gestoken worden in het mooi en functioneel maken van de site in plaats van het nabootsen van de oude site.

Veel functionaliteiten worden in WordPress met plugins gedaan, met enige inspanning kunnen de oorspronkelijke functionaliteiten enigszins benaderd worden, maar vaak zelfs ook overtroffen worden.

Plan je overstap van tevoren zo goed mogelijk

Voordat je overstapt moet je van tevoren al goed hebben nagedacht over hoe je nieuwe site eruit moet komen te zien. Voor ons is het plezierig als het plaatje al grotendeels duidelijk is. We zien dan ook graag een voorstel van je over hoe je nieuwe website ingedeeld moet worden, zoals:

 1. Menustructuur
 2. Formulieren
 3. Layout, styling en vormgeving
 4. Logo
 5. Speciale icoontjes
 6. Links (extern en intern)
 7. Afbeeldingen (stockafbeeldingen, maatwerk)
 8. SEO
 9. Moet de site meertalig zijn
 10. Social Media, zoals Twitter, Instagram en Facebook integreren
 11. Backups
 12. Beveiliging
 13. Domeinnaam
 14. E-mailadressen

Gelukkig komen deze dingen ook naar boven in de persoonlijke gesprekken die we met je hebben, want we begrijpen dat veel van deze dingen niet altijd helemaal ‘jouw ding’ zijn.

Vergeet de hosting niet!

Je bent dan wel druk bezig met de overstap naar WordPress, maar dan moet je ook nog hosting regelen. De commerciële CMS-platformen hebben een eigen site, maar voor WordPress moet je toch zelf een hostingpartij selecteren. Er zijn heel veel partijen die WordPress hosting ondersteunen of bieden. Sommigen zijn spotgoed anderen zijn behoorlijk duur. Wij adviseren je graag bij je keuze en helpen je een hostingpartij te vinden die bij jouw budget past. Een ding laten we je nu alvast weten: wij hebben jarenlange kennis van deze markt en daarom adviseren wij nooit de goedkoopste aanbieders, maar ook niet de duurste!

Onze oplossing

Het overstappen naar WordPress is een zorgvuldige klus waar we echt de tijd voor nemen, want we willen de overstap naar de nieuwe site zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen.

Voor we echt aan de slag gaan, gaan we eerst met je om tafel. We bespreken je wensen en vragen je alvast een aantal gegevens aan te leveren. Wij gaan dan aan de slag en maken een mooi voorstel voor je en die leggen we je voor. Als je, na de nodige bedenktijd, akkoord gaat met ons voorstel, plannen we samen met jou in wanneer we de overstap klaar hopen te hebben.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Privacyvoorkeuren

Google Analytics

Meten van bla bla

_UA

Toegankelijkheid