De Wifi van je provider is waardeloos
Laten we meteen maar direct zijn: internetproviders leveren waardeloze Wifi: je krijgt een alles-in-1 apparaat dat in je meterkast wordt geplaatst. Deur gaat dicht…. en niks “internet tot in alle hoekjes en gaatjes”! KPN en Ziggo leveren allebeide zogenaamde wifi repeaters of versterkers, met als doel om het signaal te versterken. Dat versterken doen ze prima, maar ze versterken ook de ruis, oftewel het slechte signaal. Dus als je Wifi signaal nog maar 25% is, dan gaat zo’n versterker het signaal versterken naar 100%, maar als er ook 25% storing of ruis op het oorspronkelijke netwerk zit, dan wordt die storing of ruis ook op opgetrokken naar 100%. Daarnaast zetten KPN en Ziggo de routers standaard op 100% zendvermogen, daarmee vergroot je het bereik misschien in je huis, maar daarmee ben je je buren ook tot last, want daar komt het signaal ook binnen. Het gevolg is dat we rondom tot aan de rand in de draadloze netwerksignalen zitten. Het mooiste is als een Wifi signaal precies zo sterk is als dat jij het nodig hebt: niet te veel en niet te weinig, dan wordt het ineens weer rustig om ons heen.
De accesspoint van je provider is dus waardeloos. Daarom is het tegenwoordig dus zo lastig om een goed draadloos netwerk te krijgen. Gelukkig heeft Unifi daar wel een oplossing voor. Een technologie gebaseerd op de ervaringen van Siemens met de mobiele netwerken. Deze technologie is door Unifi opgekocht en omgezet in een draadloze oplossing waar we zelf ook enorm enthousiast over zijn en al op aantal lastige maar interessante locaties hebben geïnstalleerd.
Onze oplossing voor de beste Wifi
De accesspoints van Unifi zijn accesspoint die betaalbaar zijn voor elke portemonnee. De Unifi accesspoints maken gebruik van een intelligente technologie die zowel jouw mobiele apparaten alsook de andere Wifi netwerken in de omgeving in de gaten houdt: de Unifi accesspoint past op basis van de verzamelde informatie steeds de antennes en het zendvermogen aan aan jouw situatie. En als je meerdere accesspoints hebt die misschien zelfs een betere verbinding met jou kunnen maken, dan zal Unifi je overzetten naar zo’n accesspoint. Dat gaat allemaal ongemerkt.
Deze techniek is uitermate geschikt in omgevingen waar heel veel andere Wifi netwerken in de lucht zijn, maar ook voor een volledige dekking in huis van beneden tot boven. De accesspoints van Unifi worden aan het plafond gemonteerd en vallen door hun strakke en esthetische vormgeving nauwelijks op.
De Unifi accesspoints zijn in verschillende groottes en kleuren beschikbaar en ondersteunen 2.4G en 5G, de intelligente technologie van Unifi bepaalt uiteindelijk aan de hand van de signaalsterkte van jouw draadloos toestel of je 2.4G of 5G krijgt. Dat gaat allemaal automatisch en je hoeft er dus niks voor te doen. Daarnaast kun je ook een speciaal afgeschermd draadloos netwerk voor gasten aanmaken met de Unifi accesspoint, handig als je niet wilt dat alle gastgebruikers zomaar toegang hebben tot jouw fotoverzameling of andere private data.
Goed om te weten
Wil je weten of Unifi geschikt voor jou is? Wij komen graag bij je langs om de situatie te inventariseren: hoe is jouw omgeving fysiek qua constructie (beton, ijzer, enz.), we meten de sterkte van de Wifi netwerken bij jou in de buurt en bekijken welke technieken zij toepassen. Samen met jou gaan we dan kijken op welke plek(ken) de Wifi het meest belangrijk voor je is: werkkamer, keuken, slaapkamer, enz. Op die plekken moet het signaal natuurlijk het beste zijn. Met deze gegevens gaan we zoeken naar de meest geschikte plek bij jou waar we een of misschien meerdere accesspoints op kunnen hangen. Natuurlijk betekent dat wel dat we hier een daar zullen moeten boren, daarnaast zullen we ook kabels moeten gaan trekken waarop we het accesspoint aansluiten. Stroom is niet nodig, want de accesspoints worden via de netwerkkabel van stroom voorzien.
TV-aansluiting op Wifi
We willen nog even wat kwijt over de TV-aansluiting op de Wifi. Als je een aansluiting op het glasvezelnetwerk hebt, dan komt je televisiesignaal als een videostream binnen en wordt het met een speciaal kastje omgezet naar een TV-signaal. In theorie is dit allemaal mogelijk en het werkt soms ook wel, maar je televisiebeeld kan gemakkelijk verstoord worden als er iemand een flinke download via je draadloze netwerk doet, of zelfs als er een magnetron wordt aangezet. Ons advies: sluit je TV aan via een gewone netwerkkabel, rechtstreeks op de glasvezelrouter.
Meer weten over draadloos internet?
Nieuwsgierig naar wat het gaat kosten? We komen graag langs en maken een totaalplaatje: de planning, de apparatuur, de kabels en de werkzaamheden.