Vertizio Empty Pixel

Opschonen gehackte WordPress website

  • Is het wel een hack? Daarom eerst een gratis inventarisatiescan WordPress website om de oorzaak van de hack te achterhalen
  • Schoon en hersteld binnen 24 uur
  • 7 dagen nazorg om er zeker van te zijn dat de hack ook echt is opgeruimd
  • Onderhoudspakket om je website schoon en up-to-date te houden

De ontdekking: je website is gehackt!

Vaak kom je er via-via achter dat je website gehackt is, meestal zie je er zelf namelijk niks van. Ineens krijg je een veiligheidswaarschuwing van Google, of je hostingpartij stuurt je de mededeling dat je site off-line is gehaald vanwege een beveiligingsrisico.

Zodra je weet dat je website mogelijk gehackt is, is het belangrijk te weten dat je niet in paniek moet raken. Een vaak gehoorde reactie is: “Ik heb maar een kleine, gewone site. Er valt niks te halen!” Het gaat de hackers vaak niet om de inhoud van je website, of om je data. Ze willen je website eigenlijk alleen gebruiken voor de verdere verspreiding van een virus, het versturen van spam of onderdeel maken van een botnet.

Tijd om zo snel mogelijk de website op te schonen!

Allereerst

Is het wel een hack? Daarom inventariseert Vertizio altijd eerst gratis de WordPress website om de oorzaak van de hack te achterhalen.
We hebben daarvoor in elk geval de volgende gegevens van je nodig:

  • FTP inloggegevens (server, loginnaam, wachtwoord)
  • Inloggegevens van je WordPress website

Je krijgt na afloop een klein rapport van ons met daarin de bevindingen en een voorstel voor het herstel van je website.

foto sjoerd 2016 800x800 300x300 - Opschonen gehackte WordPress website
Vragen? Bel mij!
 
Sjoerd Blom
WordPress specialist
 
Mijn site is gehackt en ik wil graag een analyse

Onze oplossing

Het schoonmaken van een gehackte website is een zorgvuldige klus: meestal zitten er meer dan een hack in de website verstopt. Gelukkig worden al deze hacks vrijwel altijd wel gevonden, maar om te voorkomen dat we er toch een over het hoofd zien bieden we een nazorg van 7 dagen, waarin we je website dagelijks scannen en monitoren.

Voor we echt aan de slag gaan, hebben het volgende van je nodig:

  • De inloggegevens van de FTP server
  • De inloggegevens van je WordPress website
  • De inloggegevens van je hostingomgeving of controlpanel (dat kan zijn: Plesk, DirectAdmin, Cpanel. Dit verschilt per provider)

Zodra je ons de opdracht en alle inloggegevens hebt gegeven gaan we aan de slag met je website. Als je site eenmaal schoon is, krijg je van ons een eindrapport met daarin een overzicht van wat we gevonden hebben en wat we gedaan hebben. Daarnaast krijg je een aantal adviezen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Tenslotte leggen we je in ons rapport nog uit hoe je de wachtwoorden kunt vervangen en eventuele extra logins kunt verwijderen.

Het spreekt voor zich dat wij met alle gegevens vertrouwelijk omgaan. De gegevens worden niet gedeeld met derden.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toegankelijkheid